Bárut skal på turné i Finnmark

16. – 20.februar er det duket for turné med Bárut, med Karasjok, Kautokeino, Alta, Mehamn og Kjøllefjord på plakaten! 

Her utdrag fra pressemeldingen:

Bárut er et band som blander elementer fra samisk joik og norsk folkemusikk, blender det med andre kulturuttrykk og plasserer musikken inn i et moderne lydlandskap med svevende klanger og intense groover. Nå er det to blåsere som fronter bandet. Bárut påberoper seg Norges råeste blåserekke med bukkehorn og didgeridoo i front!

Hildegunn Øiseth er kjent for sitt personlige uttrykk på bukkehornet fra norsk geitebukk, videreforedla av en instrumentmaker på Finnskogen. Hun trakterer i tillegg trompet og flygelhorn, samt en rekke horn fra ulike afrikanske dyr, bl.a. antilope, som gir en meget spennende klangfarge!

Audun Eriksen er mest kjent for sine ferdigheter på didgeridoo. Han bygger sine egne blåseinstrumenter av trevirke han finner lokalt på Austråt der han er bosatt. Han har solgt digeridooer i ulike stemminger og trevirke over hele Scandinavia. Han rangerer blant de aller beste utøverne på didgeridoo i Norge, og nyter bred anerkjennelse for sine ferdigheter. Han lager også fløyter av avløpsrør og slide-fløyter av vannrør!

I kompet finner vi habile utøvere med lang fartstid. Bassist Svein Schulzt har spilt med Mari Boyne i flere år og produsert en lang rekke CD-utgivelser. Perkusjonist og komponist Martin Smidt startet i sin tid bandet «Dadafon» og har vært fast komponist på Trøndelag Teater i flere år. Bandets promotor Asbjørn Berson (joik/gitar/elektronikk) arbeider i tillegg til Bárut med kirkemusikk og elektro akustisk musikk, og har bl.a. opptrådt med den kjente organisten Nils Henrik Asheim.

Bandet er på turné i Finnmark i denne perioden, og har følgende spilleplan:

16.feb. RoRi Karasjok

17.feb. Maras pub, Kautokeino

18.feb. Barila bar, Alta

19.feb. Lorden kro, Mehamn

20.feb. Forum Kjøllefjord

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *