Dette er Bárut anno 2017

Hildegunn_Jaslangen_shv

Bárut er et band som blander elementer fra samisk joik og norsk folkemusikk, blender det med andre kulturuttrykk plasser musikken inn i et moderne lydlandskap med svevende klanger  og intense groover. Bárut gav ut d
ebut CD’en «Balggis» med Inga Juuso i spissen i 2011. Bandet ble tildelt Spellemannsprisen for utgivelsen året etter. Inga gikk bort i august 2014, men hennes sterke og kraftfulle uttrykk er fortsatt en sentral inspirasjon i Bárut’s sound. På utgivelsen “Balggis” var det to vokalister i som var i fokus. Nå er det to blåsere som fronter bandet. Bárut påberoper seg Norges råeste blåserekke med bukkehorn og didgeridoo i front!

Barut_Techp_04 - Version 2

 

 

Hildegunn Øiseth trakterer i tillegg til trompet og flygelhorn, en rekke horn fra ulike dyr. Hun er kjent for bukkehornet fra norsk geitebukk, videreforedla av en instrumentmaker på Finnskogen. I det siste har hun også begynt å spille på horn fra afrikanske dyr, bl.a. antilope, som gir en meget spennende klangfarge. Dette blir mao blanding av kulturuttrykk på en helt ny måte.

Audun Eriksen er mest kjent for sine ferdigheter på didgeridoo. Han bygger sine egne blåseinstrumenter av trevirke han finner lokalt på Austråt der han er bosatt. Han har solgt  digeridooer i ulike stemminger og trevirke over hele Scandinavia. Han rangerer blant de aller beste på didgeridoo i Norge, og nyter bred anerkjennelse for sine ferdigheter. Han lager også fløyter av avløpsrør og slide-fløyter av vannrør!

Bárut anno 2017 handler om uvanlige blåseinstrumenter av ulike slag, men som alltid før blandes kulturuttrykkene med samisk og norsk forankring!

Bárut_Techp_01