Bárut på Amnestykonsert med Jonas Knutsson

14.oktober opptrådte Bárut på Dokkhuset i Trondheim sammen med den svenske saksofonisten Jonas Knutsson.

Jonas Knutsson er en fantastisk  musiker som har spilt med det meste av den svenske jazzeliten, og har dessuten en lang merittliste innen folkemusikk både i Sverige og resten av Skandinavia. Jonas har opptrådt med Inga i tidligere prosjekter med Stockholm Folk Bigband. Han har dessuten en svært ekstensiv discografiliste. Bárut spilte en times konsert sammen med Jonas, og det er vi stolte av!

Med på konserten var også palestinske musikere som lever under vanskelig kår, samt den kjente profilen innen romkulturen, trompetisten Marco Marcovic. Amnesty fremførte også appeller og sannhetsvitner. Bárut og Inga Juuso representerte den samiske kulturen, og det ble på den måten en fin kobling mellom samisk kultur og menneskerettigheter.

Bárut og Jonas Knutsson opptrådte med støtte fra Dáiddafoanda (Samisk Kulturråd) og Kultur i Troms, landsdelsmusikerordningen.